петак, 17. јун 2016.

RAMSTEK SA PILEĆOM DŽIGERICOM I ŠAMPINJONIMA

POTREBNO JE:
4 ramsteka
250 gr.šampinjona
glavica crnog luka srednje veličine
4 šnite hleba
200 gr.pileće džigerice
so, biber
supa



PRIPREMA:
Šnite hleba ispeći u tosteru oko 4 min.

Ramstek oprati, osušiti, začiniti pa poređati u podmazan pleh. Zaliti mlazom ulja i par kašika supe pa pokriveno peći oko 9o min.na 180 C uz povremeno prelivanje saftom. Izvaditi iz pleha pa držati na toplom. Saft od pečenja sačuvati.

U 1/2 proprženog crnog luka dodati oprane, krupno sečene šampinjone i malo vode pa kuvati uz povremeno mešanje, dok ne ispari sva tečnost koju puste pečurke. Začiniti.

U 1/2 proprženog crnog luka dodati opranu, osušenu, krupno sečenu pileću džigericu sa srcima pa dobro izdinstati na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Dodati so i biber.

Svako parče tostiranog hleba zaliti sa po 1-2 kašike safta od pečenja ramsteka. Odozgo staviti po 1 ramstek. Prekriti sa po 1-2 kašike izdinstane džigerica pa odozgo rasporediti po 1-2 kašike šampinjona. Sve zaliti saftom od pečenja ramsteka pa servirati.

ENERGETSKA VREDNOST: 520 cal./2 komada





Нема коментара:

Постави коментар