недеља, 20. септембар 2015.

ŠLESKI ROLAT

POTREBNO JE (za 3 osobe):
1 kg.svinjskog vrata
so, biber
ruzmarin
3 veća crna luka
kašika brašna
čaša tomatina
čaša vode
kašičica šećera
prstohvat suvog bosiljka
ulje

ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
350 cal.



PRIPREMA:
Svinjski vrat oprati, osušiti, ukloniti kosku i žilice pa pripremiti za punjenje. Izlupati tučkom i rastanjiti pa začiniti mešavinom soli, bibera i ruzmarina. Urolati pa ostaviti u frižideru 3 sata.

Meso staviti na nauljenu foliju, odviti pa posuti 1 seckanim crnim lukom pomešanim sa malo soli. Ponovo urolati, zaliti mlazom ulja i uviti u foliju. Dobro zatvoriti. Peći u plehu čije je dno pokriveno sa malo vode, oko 90 min.na 210 C. Ostaviti u foliji da se ohladi. Ukloniti foliju pa rolat iseći na šnite.

U 2 propržena seckana crna luka dodati, brašno, tomatino, vodu, prstohvat soli, biber i šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi da se zgusne. Dodati suvi bosiljak, izmešati pa prohladiti.

Na dno tanjira rasporediti kutlaču sosa. Dodati rolnice pa svaku zaliti sa po kašičicom sosa.


2 коментара: