POTREBNO JE (za 3 osobe):
1 kg.svinjskog vrata
so, biber
ruzmarin
3 veća crna luka
kašika brašna
čaša tomatina
čaša vode
kašičica šećera
prstohvat suvog bosiljka
ulje
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
350 cal.
PRIPREMA:
Svinjski vrat oprati, osušiti, ukloniti kosku i žilice pa pripremiti za punjenje. Izlupati tučkom i rastanjiti pa začiniti mešavinom soli, bibera i ruzmarina. Urolati pa ostaviti u frižideru 3 sata.
Meso staviti na nauljenu foliju, odviti pa posuti 1 seckanim crnim lukom pomešanim sa malo soli. Ponovo urolati, zaliti mlazom ulja i uviti u foliju. Dobro zatvoriti. Peći u plehu čije je dno pokriveno sa malo vode, oko 90 min.na 210 C. Ostaviti u foliji da se ohladi. Ukloniti foliju pa rolat iseći na šnite.
U 2 propržena seckana crna luka dodati, brašno, tomatino, vodu, prstohvat soli, biber i šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi da se zgusne. Dodati suvi bosiljak, izmešati pa prohladiti.
Na dno tanjira rasporediti kutlaču sosa. Dodati rolnice pa svaku zaliti sa po kašičicom sosa.
1 kg.svinjskog vrata
so, biber
ruzmarin
3 veća crna luka
kašika brašna
čaša tomatina
čaša vode
kašičica šećera
prstohvat suvog bosiljka
ulje
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
350 cal.
PRIPREMA:
Svinjski vrat oprati, osušiti, ukloniti kosku i žilice pa pripremiti za punjenje. Izlupati tučkom i rastanjiti pa začiniti mešavinom soli, bibera i ruzmarina. Urolati pa ostaviti u frižideru 3 sata.
Meso staviti na nauljenu foliju, odviti pa posuti 1 seckanim crnim lukom pomešanim sa malo soli. Ponovo urolati, zaliti mlazom ulja i uviti u foliju. Dobro zatvoriti. Peći u plehu čije je dno pokriveno sa malo vode, oko 90 min.na 210 C. Ostaviti u foliji da se ohladi. Ukloniti foliju pa rolat iseći na šnite.
U 2 propržena seckana crna luka dodati, brašno, tomatino, vodu, prstohvat soli, biber i šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi da se zgusne. Dodati suvi bosiljak, izmešati pa prohladiti.
Na dno tanjira rasporediti kutlaču sosa. Dodati rolnice pa svaku zaliti sa po kašičicom sosa.
Super Duki!
ОдговориИзбришиHvala. Trudim se.
Избриши