субота, 18. јун 2016.

ROLAT SA INDIJSKIM ORAHOM

POTREBNO JE:
1 1/2 kg.svinjskog vrata bez koske
čen belog luka
50 gr.mlevenog indijskog oraha
50 gr.seckanog indijskog oraha
100 gr.prezli
glavica crnog luka srednje veličine
sušena mirođija
200 gr.feta sira
6 kašika belog suvog vina
so
začini po izboru
3 kašike vode
2 kašike ulja



PRIPREMA:
U proprženi crni luk dodati mleveni indijski orah, prezle i so pa kratko pržiti uz mešanje. Dodati ispasiranu fetu sa kašičicom suvšene mirođije i prstohvatom soli.

Svinjski vrat oprati, osušiti pa pripremiti za rolovanje. Ukloniti žilice pa tučkom istanjiti. Začiniti mešavinom začina po izboru pa urolati. Pokriveno ostaviti u frižideru 12 sati.

Fil rasporediti preko mesa i urolati. Ivice zatvoriti tako da fil ne ispada tokom pečenja. Rolat položiti na podmazanu foliju posutu mešavinom rendanog belog luka i seckanih indijskih oraha. Zaliti mešavinom belog vina, vode i ulja pa čvrsto uviti u foliju. Peći 90 min.na 180 C. Izvaditi iz rerne pa ohladiti u foliji. Otvoriti, zaliti saftom pa seći na šnite.

ENERGETSKA VREDNOST: 530 cal./100 gr.

Нема коментара:

Постави коментар