четвртак, 16. јун 2016.

MEDITERANSKE POGAČICE

POTREBNO JE (za oko 16 kom.):
225 gr.oštrog brašna
225 gr.mekog brašna
kašičica šećera
kesica suvog kvasca
250 gr.maslina
250 ml.mlake vode
2 kašičice soli
ulje



PRIPREMA:
Masline dobro isprati, ocediti i ostaviti da dostignu sobnu temperaturu. Iseckati ih na krupnije kolutove ili kockice. Nije poželjno koristiti hladne masline jer će to biti biti šok za toplo testo pa se može desiti da testo ne naraste kako treba.

U mlakoj vodi rastvoriti so, šećer, kvasac i 2 kašike ulja. Ostaviti poklopljeno da odstoji oko 10 min. Postepeno dodavati u mešavinu oštrog i mekog prosejanog brašna uz mešanje. Na brašnom posutoj površini umesiti kompaktno testo. Jufku premazati uljem, krstasto zarezati na vrhu pa pokriveno ostaviti na toplom da raste (oko 45 min.). Dodati krupno sečene masline pa premesiti testo. Podeliti na 16 pogačica pa poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti na toplom da raste oko 15 min. Svaku pogačicu premazati uljem pa peći oko 45 min.na 180 C ili dok ne porumene. Izvaditi iz rerne pa ih pokriti krpom i ostaviti da se ohlade.

ENERGETSKA VREDNOST: 350 cal./100 gr. 

Нема коментара:

Постави коментар