субота, 23. јануар 2016.

SOFT

POTREBNO JE.
(za kalup prečnika 30 cm.)
Gotove soft tamne kore za tortu
1 lit.mlečne slatke pavlake
9 kašika mleka
1 kg.banana
2 kašike šećera
200 gr.kandirane papaje
300 gr.bele čokolade
10 kašika mlevenog keksa
50 gr.kandiranih borovnica



PRIPREMA:
Soft kore poprskati sa po 3 kašike mleka. Na dno kalupa, u sredinu staviti prvu koru. Ukoliko koristite četvrtaste kore, odseći uglove kore kako bi stala u kalup.

Banane ispasirati ostavljajući i komadiće pa dodati kašiku šećera i šlag od 500 ml.pavlake. Dobro izmiksati pa dodati kandiranu papaju. Staviti u frižider da se dobro ohladi.

U 500 ml.ugrejane pavlake dodati seckanu belu čokoladu i kašiku šećera pa mešati da se istopi. Ohladiti. Izmiksati do gustog krema pa dodati mleveni keks. Staviti u frižider da se dobro ohladi.

Preko kore u kalupu rasporediti 1/2 banana fila. Prekriti drugom korom pa odozgo rasporediti ceo čoko fil. Odozgo staviti treću koru a ostatak banana fila rasporediti po celoj torti. Ukrasiti kandiranim borovnicama. Držati u frižideru 12 sati.

Нема коментара:

Постави коментар