субота, 16. јул 2016.

MORNARSKI BUT

POTREBNO JE:
1 kg od buta-ruža
200 gr.zelenih maslina
100 gr.pečenih badema
sok od 1 limuna
kašičica origana
2 kašike belog vina
3 kašike maslinovog ulja
3 kašike suncokretovog ulja
so, biber
šećer,kašika vode



PRIPREMA:
10-ak maslina preseći na pola pa špikovati začinjen but (ružu). Držati poklopljeno u frižideru 12 sati. Staviti na podmazanu foliju, zaliti belim vinom, mlazom ulja i kašikom vode pa čvrsto uviti u foliju. Peći oko 150 min.na 180 C. Ohladiti u foliji pa je ukloniti i iseći na šnite.

Pečene bademe i ostatak maslina krupno samleti u secku pa pomešati sa origanom, obe vrste ulja, limun sokom u kome je rastvoreno malo šećera i so. Ostaviti u frižideru da stoji 3 sata pa ovime preliti šnite mesa raspoređene na tanjiru.

ENERGETSKA VREDNOST: 380 cal./porcija




Нема коментара:

Постави коментар