петак, 22. јануар 2016.

SARMA OD KISELOG KUPUSA SA PILETINOM

POTREBNO JE:
3 srednja crna luka
500 gr.mlevene piletine
čaša pirinča
so, biber
1 sremska (ili slična) kobasica
glavica od 1 1/2 kg.kiselog kupusa
oko 1 1/2 lit.supe
čaša ulja
kašika slatke mlevene paprike



PRIPREMA:
U izdinstani crni luk dodati mlevenu ili sitno seckanu piletinu, dobro ispran i oceđen pirinač dugog zrna, so, biber i 500 ml.supe pa dinstati da sva tečnost ispari. Dodati sitno seckanu sremsku kobasicu pa ohladiti.

Sa glavice kupusa odvojiti listove, dobro isprati i ukloniti zadebljanja. Na svaki staviti po malo fila pa uobičajeno uvijati sarmice. Poređati u široku, duboku šerpu pa naliti mešavinom 1 lit.supe, ulja i slatke mlevene paprike. Staviti na šporet da provri na jako a zatim sud premestiti u rernu ugrejanu na 200 C. Otklopljeno kuvati oko 5 sati uz povremeno dolivanje vode.

Нема коментара:

Постави коментар