POTREBNO JE:
(za kalup dimenzijna 22x30 cm.)
500 gr.spanaća/blitve
100 gr.brašna
100 ml.ulja
100 ml.mleka
kašičica začina C
1/2 kašičice soli
4 jaja
200 gr.feta sira
200 gr.rendane šunke
čaša kisele pavlake
3 tvrdo kuvana rendana jaja
PRIPREMA:
Spanać očistiti, kratko kuvati, procediti i preliti hladnom vodom. Dobro ocediti, pa sitno iseckati. Dok je još topao dodati brašno, ulje, mleko, začin C i so. Dobro sjediniti, ohladiti pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje uz miksovanje. Rasporediti u kalup obložen podmazanom folijom pa peći 15 min.na 250 C. Izvaditi iz pleha, ukloniti foliju pa ohladiti.
Dobro sjediniti feta sir, rendanu šunku, kiselu pavlaku, rendana jaja i malo soli. Rasporediti preko, kore postavljene na podmazanu foliju. Urolati pa čvrsto uviti u foliju. Držati u frižideru 12 sati. Ukloniti foliju pa seći na šnite. Ukrasiti po izboru.
(za kalup dimenzijna 22x30 cm.)
500 gr.spanaća/blitve
100 gr.brašna
100 ml.ulja
100 ml.mleka
kašičica začina C
1/2 kašičice soli
4 jaja
200 gr.feta sira
200 gr.rendane šunke
čaša kisele pavlake
3 tvrdo kuvana rendana jaja
PRIPREMA:
Spanać očistiti, kratko kuvati, procediti i preliti hladnom vodom. Dobro ocediti, pa sitno iseckati. Dok je još topao dodati brašno, ulje, mleko, začin C i so. Dobro sjediniti, ohladiti pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje uz miksovanje. Rasporediti u kalup obložen podmazanom folijom pa peći 15 min.na 250 C. Izvaditi iz pleha, ukloniti foliju pa ohladiti.
Dobro sjediniti feta sir, rendanu šunku, kiselu pavlaku, rendana jaja i malo soli. Rasporediti preko, kore postavljene na podmazanu foliju. Urolati pa čvrsto uviti u foliju. Držati u frižideru 12 sati. Ukloniti foliju pa seći na šnite. Ukrasiti po izboru.
Нема коментара:
Постави коментар