POTREBNO JE
4 zemičke
125 ml.mleka
so, biber
2 jaja
crni luk
1/2 veze peršuna
200 gr.slanine
prezle
2 lit.supe
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
630 cal.
Potopiti iseckane zemičke u vrelo mleko pa dodati umućena jaja, kašiku prezli, so i biber. Dobro izmešati.
Slaninu iseckati na kockice pa izdinstati zajedno sa crnim lukom i začiniti. Prohladiti pa 1/3 smese umešati u smesu sa zemičkama. Ukoliko je smesa suviše retka dodati još prezli a ako je gusta dodati malo mleka. Prohladiti pa oblikovati 8 knedli.
U široj dubljoj šerpi skuvati supu pa ubaciti knedle i kuvati ih oko 15 min.na srednjoj temperaturi. Procediti. U svaki tanjir sipati po kutlaču supe i dodati knedle posute ostatkom mešavine slanine i crnog luka. Sve posuti seckanim peršunom.
4 zemičke
125 ml.mleka
so, biber
2 jaja
crni luk
1/2 veze peršuna
200 gr.slanine
prezle
2 lit.supe
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
630 cal.
Potopiti iseckane zemičke u vrelo mleko pa dodati umućena jaja, kašiku prezli, so i biber. Dobro izmešati.
Slaninu iseckati na kockice pa izdinstati zajedno sa crnim lukom i začiniti. Prohladiti pa 1/3 smese umešati u smesu sa zemičkama. Ukoliko je smesa suviše retka dodati još prezli a ako je gusta dodati malo mleka. Prohladiti pa oblikovati 8 knedli.
U široj dubljoj šerpi skuvati supu pa ubaciti knedle i kuvati ih oko 15 min.na srednjoj temperaturi. Procediti. U svaki tanjir sipati po kutlaču supe i dodati knedle posute ostatkom mešavine slanine i crnog luka. Sve posuti seckanim peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар