уторак, 15. децембар 2015.

JUNETINA SA ŠAMPINJONIMA

POTREBNO JE ZA 3 OSOBE:
2 srednja crna luka
500 gr.junećeg buta
500 gr.šampinjona
so, biber
kašičica slatke aleve paprike
kašičica kima
kašičica origana
2 kašike crvenog vina
500 ml.supe
kašičica limun soka
4 kašike kisele pavlake
mala kesa brusketa
suvi začin "C"/vegeta

ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE: 555 cal.



PRIPREMA:
U proprženi crni luk dodati kockice junetine, so, biber, čašu vode, kim i alevu papriku. Poklopljeno kuvati na tiho oko 30 min.uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Kad ispari sva tečnost, dodati krupno sečene pečurke, kašičicu suvog začina "C" (vegeta), 1/2 čaše vode. Poklopljeno kuvati uz povremeno mešanje dok sva tečnost ne ispari (oko 30 min.). Dodati crveno vino pa dinstati još 5 min. Zaliti vrućom supom, poklopiti pa peći u rerni oko 90 min.na 200 C uz povremeno mešanje i dolivanje po malo vode ukoliko je potrebno. Izvaditi iz rerne, zaliti limun sokom, posuti origanom i dodati kiselu pavlaku. Dobro izmešati pa sipati u tanjire i posuti mrvljenim brusketima.


Нема коментара:

Постави коментар