POTREBNO JE ZA KALUP 18x28 cm.
vanila štap
8 kašika šećera
1 lit.mleka
3 jaja
400 ml.kisele pavlake
6 jabuka srednje veličine
2 kašike cimeta
šaka suvog grožđa
kašika kandirane kore od pomorandže
50 gr.mlevenog pečenog badema
500 gr.hleba
buter za podmazivanje
šlag ili sladoled
PRIPREMA
Vanila štap preseći na pola pa izvaditi srž. Sve zajedno dodati u provrelo mleko pomešano sa 2 kašike šećera pa kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 min. Hladiti 15 min.pa procediti.
Umutiti jaja, 3 kašike šećera i 400 ml.kisele pavlike pa, uz miksovanje, postepeno dodavati mleko sa vanilom.
Suvo grožđe potopiti u vodu da omekne pa ocediti. Jabuke očistiti pa iseći na krupnije kocke i pomešati sa cimetom, 2 kašike šećera, suvim grožđem, kandiranom korom pomorandže i mlevenim bademom.
Kalup dimenzija 18x28 cm.ceo podmazati buterom i posuti kašikom šećera. Hleb iseći na tanke šnite pa umakati u krem od kisele pavlake. Šnite poređati na dno kalupa. Odozgo rasporediti fil od jabuka pa prekriti šnitama hleba natopljenim u krem od kisele pavlake. Zaliti ostatkom krema pa peći 30 min.na 230 C. Pokriti u slučaju da hleb počne da tamni (gori). Hladiti u kalupu 12 sati pa servirati ukrašeno sa po kuglom šlaga ili sladoleda.
vanila štap
8 kašika šećera
1 lit.mleka
3 jaja
400 ml.kisele pavlake
6 jabuka srednje veličine
2 kašike cimeta
šaka suvog grožđa
kašika kandirane kore od pomorandže
50 gr.mlevenog pečenog badema
500 gr.hleba
buter za podmazivanje
šlag ili sladoled
PRIPREMA
Vanila štap preseći na pola pa izvaditi srž. Sve zajedno dodati u provrelo mleko pomešano sa 2 kašike šećera pa kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 min. Hladiti 15 min.pa procediti.
Umutiti jaja, 3 kašike šećera i 400 ml.kisele pavlike pa, uz miksovanje, postepeno dodavati mleko sa vanilom.
Suvo grožđe potopiti u vodu da omekne pa ocediti. Jabuke očistiti pa iseći na krupnije kocke i pomešati sa cimetom, 2 kašike šećera, suvim grožđem, kandiranom korom pomorandže i mlevenim bademom.
Kalup dimenzija 18x28 cm.ceo podmazati buterom i posuti kašikom šećera. Hleb iseći na tanke šnite pa umakati u krem od kisele pavlake. Šnite poređati na dno kalupa. Odozgo rasporediti fil od jabuka pa prekriti šnitama hleba natopljenim u krem od kisele pavlake. Zaliti ostatkom krema pa peći 30 min.na 230 C. Pokriti u slučaju da hleb počne da tamni (gori). Hladiti u kalupu 12 sati pa servirati ukrašeno sa po kuglom šlaga ili sladoleda.
Нема коментара:
Постави коментар