уторак, 17. новембар 2015.

KARFIOL SALATA

POTREBNO JE:
500 gr.karfiola
50 gr.očišćenih, pečenih, slanih bundeva semenki
so, biber
prah šećer
čaša jogurta
veći čen belog luka
veća rendana šargarepa
100 gr.graška
supa

ENERGETSKA VREDNOST:
170 cal./100 gr.



Karfiol oprati, očistiti, iseći na cvetiće pa kratko kuvati u supi zajedno sa zamrznutim graškom (oko 10 min.). Procediti, isprati pod mlazom hladne vode pa ohladiti i začiniti.

Šargarepu izrendati pa pomešati sa kašičicom prah šećera. Ostaviti 30 min.da odstoji.

Pomešati karfiol i grašak sa rendanom šargarepom i semenkama od bundeve. Preliti mešavinom jogurta, rendanog belog luka, soli i bibera. Dobro izmešati i ohladiti.


Нема коментара:

Постави коментар