четвртак, 19. новембар 2015.

KROMPIR SA RAŽNJIĆIMA

POTREBNO JE:
1 kg.krompira
so, biber
ruzmarin
kašika pikant senfa
veća tikvica
žuta/zelena paprika
crvena paprika
8 slovenačkih kobasica ili bilo kojih kraćih debelih kobasica
150 gr.šampinjonaPRIPREMA
Krompir iseći kao za pomfri. Osušiti, posoliti, pobiberiti, dodati ruzmarin, senf i mlaz ulja pa dobro izmešati. Rasporediti, u jednom sloju, u podmazani pleh pa peći u šporetu na roštilju uz povremeno okretanje. Ovu količinu krompira potrebno je peći iz nekoliko tura u jednom sloju.

4 drvena štapića za ražnjiće kratko držati u hladnoj vodi kako bi se sastojci, nakon pečenja, lakše skidali sa štapića.Tikvicu oljuštiti, preseći uzduž na pola pa svaku polovinu seći na šnite debljine prsta. Posoliti. Paprike iseći na veće kockice. Šampinjonima ukloniti nožice a šeširiće oprati, blanširati, procediti, osušiti i začiniti. Kobasice oprati, osušiti pa svaku izbockati viljuškom na nekoliko mesta.

Na svaki ražnjić redjati sledećim redom: cela manja kobasica postavljena popreko, režanj tikvice, šeširić šampinjona, kockica zelene paprike, kockica crvene paprike, cela manja kobasica postavljena popreko... crvena paprika. Po potrebi vrhove štapića uviti u foliju kako tokom pečenja ne bi izgoreli.
Svaki ražnjić dobro nauljiti pa peći na roštilju u šporetu posebno ili zajedno sa zadnjom turom krompira. Povremeno okretati dok se kobasice ne ispeku. Na tanjir rasporediti krompir pa preko staviti po ražnjićНема коментара:

Постави коментар