уторак, 20. октобар 2015.

ZAPEČENA PILETINA

ZAPEČENA PILETINA
POTREBNO JE:
4 otkošćenih bataka sa karabatacima
8 filea belog mesa
2 čaše kisele pavlake
1/2 kašičice senfa
1/2 kašičice mariniranog rena
1-2 kašike prezli
kašika seckanog peršuna
2 kašičice začina "C"
đumbir prah
kari, ruzmarin
kim, piment
kurkuma
biber



PRIPREMA:
Pomešati začin "C" sa po na vrh noža ostalih začina (sem peršuna). Ovime začiniti otkošćene batake, karabatake i filee pa ostaviti pokriveno u frižideru 1 sat. Ostatak mešavine začina ostaviti sa strane.

Pomešati kiselu pavlaku, seckani peršun, prezle, senf, marinirani ren i ostatak začina. Smesa treba da je žitka. Gustinu regulisati dodavanjem mleka (ukoliko je gusto) ili prezli (ukoliko je suviše retko). Šnicle umakati u ovu mešavinu pa poredjati u podmazanu vatrostalnu činiju. Ostatak fila preliti preko mesa pa peći oko 45 min.na 200 C.


Нема коментара:

Постави коментар