POTREBNO JE:
3 paradajza
kašika šećera
pakovanje paste (školjkice)
50 gr.fete
500 gr.šampinjona
1 crni luk srednje veličine
čaša kisele pavlake
ruzmarin
so, biber
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
670 cal.
PRIPREMA:
Paradajzu ukloniti peteljke, oprati pa cele samleti u blenderu. Blendirati kratko tako da ostane i malo komadića paradajza. Dodati šećer, so i biber pa kuvati oko 20 min. Zatim, dodati ruzmarin pa pomešati sa skuvanom ocedjenom pastom. Rasporediti u podmazani vatrostalni sud i posuti kockicama feta sira.
Šampinjone grubom krpom ili sunđerom dobro izbrisati ili oprati ako vam je laše. Treba napomenuti da sveži šampinjoni u dodiru sa vodom dobijaju sunjerastu strukturu. Zato se preporučuje da se samo dobro izbrišu. Ja sam ih ipak oprala. Takodje, neko ih ljušti ali ja ne. Negde sam pročitala da se ljušćenjem ništa ne dobija niti gubi. Pa, vi odlučite. Krupnije ih iseći pa dodati u proprženi seckani crni luk. Dinstati u sopstvenom soku dok sva tečnost ne ispari. Začiniti pa pomešati sa kiselom pavlakom. Rasporediti preko paste i peći oko 45 min.na 200 C. Po potrebi, tokom pečenja, pokriti folijom ukoliko pasta potamni.
3 paradajza
kašika šećera
pakovanje paste (školjkice)
50 gr.fete
500 gr.šampinjona
1 crni luk srednje veličine
čaša kisele pavlake
ruzmarin
so, biber
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
670 cal.
PRIPREMA:
Paradajzu ukloniti peteljke, oprati pa cele samleti u blenderu. Blendirati kratko tako da ostane i malo komadića paradajza. Dodati šećer, so i biber pa kuvati oko 20 min. Zatim, dodati ruzmarin pa pomešati sa skuvanom ocedjenom pastom. Rasporediti u podmazani vatrostalni sud i posuti kockicama feta sira.
Šampinjone grubom krpom ili sunđerom dobro izbrisati ili oprati ako vam je laše. Treba napomenuti da sveži šampinjoni u dodiru sa vodom dobijaju sunjerastu strukturu. Zato se preporučuje da se samo dobro izbrišu. Ja sam ih ipak oprala. Takodje, neko ih ljušti ali ja ne. Negde sam pročitala da se ljušćenjem ništa ne dobija niti gubi. Pa, vi odlučite. Krupnije ih iseći pa dodati u proprženi seckani crni luk. Dinstati u sopstvenom soku dok sva tečnost ne ispari. Začiniti pa pomešati sa kiselom pavlakom. Rasporediti preko paste i peći oko 45 min.na 200 C. Po potrebi, tokom pečenja, pokriti folijom ukoliko pasta potamni.
Нема коментара:
Постави коментар