недеља, 18. октобар 2015.

ŠNENOKLE SA ČOKOLADOM

POTREBNO JE:
10 jaja
1 lit.mleka i više
10 kašika šećera
200 gr.mlečne čokolade
prstohvat soli



PRIPREMA:

Mikserom umutiti šne od belanaca sobne temperature, prstohvata soli i 5 kašika šećera.

1 lit.mleka sipati u što širu šerpu pa ostaviti da provri. Kašičicom vaditi manje komade šama i spuštati u vrijuće mleko. Spuštati po nekoliko komada jer se knedle tokom kuvanja udvostruče. Čim počnu da se dižu, kašikom svaku knedlu okrenuti. Knedle su gotove čim se podignu. Odmah ih rešetkastom kašikom pažljivo izvaditi, ocediti i prebaciti u veću širu i dublju činiju. Na isti način skuvati knedle od ostatka šama. Ukoliko izvesna količina mleka ispari tokom kuvanja, dodati još jer knedle treba da plivaju u dosta mleka.

Umutiti žumanca sa  5 kašika šećera pa dodati istopljenu čokoladu i dobro sjediniti. Ovaj krem postepeno dodavati u ostatak mleka sklonjenog sa ringle pa dobro izmiksati. Vratiti na ringlu pa na tiho kuvati da se krem zgusne. Ukoliko je krem gust, postepeno dodavati još mleka i kuvati do gustine kao za palačinke.Ovime preliti knedle. Prohladiti na sobnoj temperaturi a zatim poklopljeno prebaciti u frižider da se hladi 12 sati. U činijice stavljati po nekoliko knedli. Preliti kremom tako da plivaju u njemu. 

Нема коментара:

Постави коментар