POTREBNO JE (za 5 pljeskavica):
800 gr.ribljih fileta (oslić)
crni luk
veza seckanog peršuna
đumbir prah
sredina polovine hleba
so, biber
mleko
1 jaje
brašno
5 kašika belog vina
1/2 limun soka+voda
1/2 kašičice smeđeg šećera
3 kašike maslinovog ulja
1 krastavac
3 čena rendanog belog luka
1/2 čaše kisele pavlake
suva mirođija
PRIPREMA:
Filete isprati, dobro ocediti, poprskati limun sokom pa sitno iseckati ili samleti u mašini za meso. Dodati samleveni crni luk, 1/2 veze seckanog peršuna, đumbir, so, biber, jaje i sredinu hleba predhodno natopljenu u mleko i ocedjenu. Smesa treba da je dovoljno kompaktna kako bi mogle da se formiraju pljeskavice. Ostaviti da odstoji 1 sat u frižideru.
Formirati pljeskavice, uvaljati u brašno pa poredjati na podmazani pleh. Peći 20 min.na 190 C. Okrenuti ih pa svaku zaliti sa po kašikom belog vina. Peći još 30 min.na 180 C.
PRELIV: Pomešati limun sok i istu količinu vode pa dodati smeđi šećer, 1 čen rendanog belog luka, 1/2 veze seckanog peršuna i maslinovo ulje. Po deo ovog preliva rasporediti preko svake šnicle.
PRILOG: Tarator salata
Krastavac oljuštiti i iseći na kolutove. Kiselu pavlaku sjediniti sa solju, kašičicom suve mirodjije i 2 čena rendanog belog luka pa pomešati sa krastavcima. Dobro ohladiti i servirati uz riblje pljeskavice.
800 gr.ribljih fileta (oslić)
crni luk
veza seckanog peršuna
đumbir prah
sredina polovine hleba
so, biber
mleko
1 jaje
brašno
5 kašika belog vina
1/2 limun soka+voda
1/2 kašičice smeđeg šećera
3 kašike maslinovog ulja
1 krastavac
3 čena rendanog belog luka
1/2 čaše kisele pavlake
suva mirođija
PRIPREMA:
Filete isprati, dobro ocediti, poprskati limun sokom pa sitno iseckati ili samleti u mašini za meso. Dodati samleveni crni luk, 1/2 veze seckanog peršuna, đumbir, so, biber, jaje i sredinu hleba predhodno natopljenu u mleko i ocedjenu. Smesa treba da je dovoljno kompaktna kako bi mogle da se formiraju pljeskavice. Ostaviti da odstoji 1 sat u frižideru.
Formirati pljeskavice, uvaljati u brašno pa poredjati na podmazani pleh. Peći 20 min.na 190 C. Okrenuti ih pa svaku zaliti sa po kašikom belog vina. Peći još 30 min.na 180 C.
PRELIV: Pomešati limun sok i istu količinu vode pa dodati smeđi šećer, 1 čen rendanog belog luka, 1/2 veze seckanog peršuna i maslinovo ulje. Po deo ovog preliva rasporediti preko svake šnicle.
PRILOG: Tarator salata
Krastavac oljuštiti i iseći na kolutove. Kiselu pavlaku sjediniti sa solju, kašičicom suve mirodjije i 2 čena rendanog belog luka pa pomešati sa krastavcima. Dobro ohladiti i servirati uz riblje pljeskavice.
Нема коментара:
Постави коментар