POTREBNO JE:
250 gr.duguljastog pirinča
so, biber
ulje
100 gr.seckanih pistaća
kašičica suvog peršuna
3 kašičice butera
500 ml.vode
12 listova svežeg kupusa
250 ml.supe
čaša kisele pavlake
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
690 cal.
PRIPREMA:
Pirinač skuvati u vodi pa pomešati sa seckanim pistaćima, solju, biberom i peršunom. Ohladiti.
Listovima kupusa ukloniti zadebljanja pa potopiti u posoljenu kipuću vodu. Ostaviti 15 min.da stoji.
Ocediti pa odmah preliti mlazom hladne vode. Na svaki list staviti po kašiku fila pa uvijati sarme. Poredjati u sud podmazan buterom.
Izmiksati istopljeni prohladjeni buter, supu i kiselu pavlaku. Po želji dodati još bibera. Ovime preliti sarme pa pokriveno peći 30 min.na 200 C a zatim otvoreno još 15 min. Servirati ohladjeno i ukrašeno zrnima bibera.
250 gr.duguljastog pirinča
so, biber
ulje
100 gr.seckanih pistaća
kašičica suvog peršuna
3 kašičice butera
500 ml.vode
12 listova svežeg kupusa
250 ml.supe
čaša kisele pavlake
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
690 cal.
PRIPREMA:
Pirinač skuvati u vodi pa pomešati sa seckanim pistaćima, solju, biberom i peršunom. Ohladiti.
Listovima kupusa ukloniti zadebljanja pa potopiti u posoljenu kipuću vodu. Ostaviti 15 min.da stoji.
Ocediti pa odmah preliti mlazom hladne vode. Na svaki list staviti po kašiku fila pa uvijati sarme. Poredjati u sud podmazan buterom.
Izmiksati istopljeni prohladjeni buter, supu i kiselu pavlaku. Po želji dodati još bibera. Ovime preliti sarme pa pokriveno peći 30 min.na 200 C a zatim otvoreno još 15 min. Servirati ohladjeno i ukrašeno zrnima bibera.
Нема коментара:
Постави коментар