недеља, 16. август 2015.

KROMPIR SA PEČURKAMA I KOBASICOM

POTREBNO JE ZA 3 OSOBE:
300 gr.sveže kobasice
4 srednja krompira
500 gr.šampinjona
2 kašike vode
mrvljena kocka za supu
so, biber
ruzmarin
buter

ENERGETSKA VREDNOST:
335 cal./porcija



PRIPREMA:
Sveže kobasice oprati, osušiti, izbockati viljuškom na par mesta pa ispržiti. Izvaditi iz ulja pa ohladiti i iseći na kolutove.

Krompir oljuštiti, oprati, iseći kao za pomfri ili na kockice i dobro osušiti.U ulje od pečenja kobasice dodati mlaz ulja da pokrije dno tiganja pa ugrejati. U tome ispeći  pripremljeni krompir da porumeni kao ponfri pa dobro ocediti  od masnoće. Začiniti solju, biberom i prstohvatom suvog ruzmarina.

U istu masnoću dodati komadić butera da se istopi a zatim krupnije sečene, dobro oprane, šampinjone, vodu i mrvljenu kocku za supu. Kuvati na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje dok sva tečnost ne ispari a pečurke omeknu. Dodati kolutove kobasice pa poklopljeno ostaviti na isključenoj ringli da se ukrčka.

Na tanjir rasporediti krompir pa pored dodati pečurke sa kobasicama.  

Нема коментара:

Постави коментар