понедељак, 17. август 2015.

TORTA SA JABUKAMA

POTREBNO JE za kalup prečnika 26 cm.:
100 gr.butera
10 kašika šećera
prstohvat soli
3 jaja
125 gr.brašna
kašika gustina+ 2 kašičice
kašičica praška za pecivo
25 gr.mlevenog pečenog badema
50 gr.čokolade
4 srednje rendane nakisele jabuke (600-800 gr.)
šaka suvog groždja
kašičica cimeta
250 gr.maskarpone sira/krem sira
200 ml.pavlake
3 kašike džema po izboru
kašika vode

ENERGETSKA VREDNOST: 250 cal./100 gr.



PRIPREMA:
Umutiti buter sa 4 kašike šećera. Dodati jaja i so pa dobro izmiksati. Dodati mešavinu brašna, kašike gustina i praška za pecivo. Dobro sjediniti pa umikstati mleveni badem i istopljenu čokoladu. Rasporediti u kalup obložen podmazanom folijom pa peći 25 min.na 200 C. Ohladiti, ukloniti foliju pa koru vratiti u kalup.

Suvo groždje potopiti u vruću vodu da odstoji oko 30 min., da omekne. Procediti pa pomešati sa očišćenim rendanim jabukama, 4 kašike šećera i cimetom. Kuvati na srednjoj temperaturi oko 5 min.pa dodati 2 kašičice gustina. Kuvati oko 10 min.uz povremeno mešanje. Jabuke ne treba mnogo ukuvati. Skloniti sa vatre i ohladiti.

Umutiti maskarpone sa 2 kašike šećera pa spojiti sa šlagom od pavlake.

Preko kore rasporediti krem od jabuka, prekriti maskarpone kremom pa premazati mešavinom džema i vode. Ohladiti pa servirati.

Нема коментара:

Постави коментар