петак, 17. јул 2015.

RUSKI AJVAR OD TIKVICA

POTREBNO JE ZA TEGLU OD 350 ml.
1 crni luk
500 gr.tikvica
so, biber
oko 50 ml.vode
kašičica slatke aleve paprike
kim
suva mirodjija



PRIPREMA
Ako ste punili tikvice pa vam je ostalo "meso" koje ne bi ste da bacite, ...ne bacajte već napravite ovaj zaista ukusan prilog. Uz to, možete ga čuvati u teglici u frižideru nekoliko dana. Hvala mojoj kumi za ovaj divan recept.

U "meso" od tikvica dodati još oljušćenih tikvica sečenih na kockice (lepše su tamno zelene cukini tikvice) tako da ukupno bude 500 gr. U proprženi seckani crni luk dodati tikvice, slatku alevu papriku, so i biber pa dinstati na tiho uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Skloniti sa vatre kad sva tečnost ispari a tikvice omeknu. Ispasirati tako da ostane i malo komadića tikvica pa dodati kim i suvu mirodjiju. Ohladiti pa servirati posuto zrncima bibera. Po želji, možete dodati još koje čega (npr.seckana papričica, beli luk...).











Нема коментара:

Постави коментар