среда, 15. јул 2015.

HRSKAVI SLADOLED SA JAGODAMA

POTREBNO JE ZA 4 OSOBE:
10 kašika šećera
100 gr.seckanog pečenog lešnika/badema
500 ml.vanil sladoleda
100 gr.sitno seckane bele čokolade
oko 500 gr.jagoda
karamel sos ili toping po izboru

ENERGETSKA VREDNOST:
280 cal./100 gr.



PRIPREMA:
Dno šerpice prekriti sa malo šećera pa na tiho istopiti. Dodavati po kašiku šećera kad se predhodna istopi uz povremeno okretanje suda. Nikako ne mešati jer će se zalepiti za kašiku. Kad se sve istopi dodati seckani pečeni lešnik, izmešati i odmah staviti na veći tanjir da se ohladi i stvrdne. Krupnije samleti u secku pa pomešati sa blago istopljenim sladoledom. Dodati seckanu belu čokoladu i sve ponovo dobro izmešati. Vratiti u zamrzivač da se stegne.

U kup čašu na dno rasporediti oko 10 jagoda sečenih na četvrtine ili sitnije.Po želji zašećeriti. Odozgo popredjati kugle sladoleda u količini po izboru. Preko rasporediti oko 5 seckanih jagoda i zaliti mlazom karamel sosa.

Нема коментара:

Постави коментар