POTREBNO JE ZA 4 OSOBE
1 kg.karea
100 gr.dimljene slanine
50 gr,rendanog kačkavalja
50 gr.butera
čaša belog vina
125 ml.supe
2 kašičice gustina
so, biber
ruzmarin, kim
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
465 cal.
PRIPREMA
Opran, osušen i očišćen kare duboko zaseći po dužini na 3 mesta. Sve dobro začiniti pa useke napuniti mešavinom kockica dimljene slanine i rendanog kačkavalja. Privezati koncem pa prebaciti u podmazani pleh. Premazati istopljenim buterom, posuti ruzmarinom, zaliti vinom pa peći 90 min. uz povremeno prelivanje supom a zatim saftom iz pleha. Uviti u foliju i ostaviti da se ohladi. Ukloniti foliju pa seći na šnite.
U saft od pečenja dodati gustin pa kuvati na tiho da se sos zgusne. Ovime preliti meso.
1 kg.karea
100 gr.dimljene slanine
50 gr,rendanog kačkavalja
50 gr.butera
čaša belog vina
125 ml.supe
2 kašičice gustina
so, biber
ruzmarin, kim
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
465 cal.
PRIPREMA
Opran, osušen i očišćen kare duboko zaseći po dužini na 3 mesta. Sve dobro začiniti pa useke napuniti mešavinom kockica dimljene slanine i rendanog kačkavalja. Privezati koncem pa prebaciti u podmazani pleh. Premazati istopljenim buterom, posuti ruzmarinom, zaliti vinom pa peći 90 min. uz povremeno prelivanje supom a zatim saftom iz pleha. Uviti u foliju i ostaviti da se ohladi. Ukloniti foliju pa seći na šnite.
U saft od pečenja dodati gustin pa kuvati na tiho da se sos zgusne. Ovime preliti meso.
Нема коментара:
Постави коментар