POTREBNO JE ZA 2 KALUPA
DIMENZIJA 30x15 cm
ILI KUGLOF KALUP
PREČNIKA 24 cm.
250 gr.margarina
250 gr.šećera
5 žumanaca
1/2 kašičice vanil arome
5 kašika vrele vode
300 gr mekog brašna
kašičica praška za pecivo
5 belanaca
100 gr.suvog grožđa odstojalog u vodi i oceđenog
veća oljušćena jabuka sečena na kockice
prah šećer za posipanje
PRIPREMA
Prijateljica od koje sam dobila recept, ovaj kolač pravi u kuglof kalupu a ja sam ga napravila u 2 terina dimenzija 30x15 cm.
Umutiti omekli margarin pa dodati šećer, žumanca, vanil aromu, vrelu vodu i mešavinu brašna i praška za pecivo. Dobro izmiksati pa umešati šne a zatim i ocedjeno suvo groždje i kockice jabuke. Rasporediti u kalup obložen folijom, podmazan i posut brašnom pa peći na 200 C oko 30 min.da se uhvati korica. Kuglof kalup nije potrebno oblagati folijom već samo dobro podmazati i posuti brašnom. Predhodno u sredinu kolača zabosti čačkalicu, pa ako izadje suva, kolač je gotov. Ohladjeno izvaditi iz kalupa i ukloniti foliju. Posuti prah šećerom pa seći na šnite.
DIMENZIJA 30x15 cm
ILI KUGLOF KALUP
PREČNIKA 24 cm.
250 gr.margarina
250 gr.šećera
5 žumanaca
1/2 kašičice vanil arome
5 kašika vrele vode
300 gr mekog brašna
kašičica praška za pecivo
5 belanaca
100 gr.suvog grožđa odstojalog u vodi i oceđenog
veća oljušćena jabuka sečena na kockice
prah šećer za posipanje
PRIPREMA
Prijateljica od koje sam dobila recept, ovaj kolač pravi u kuglof kalupu a ja sam ga napravila u 2 terina dimenzija 30x15 cm.
Umutiti omekli margarin pa dodati šećer, žumanca, vanil aromu, vrelu vodu i mešavinu brašna i praška za pecivo. Dobro izmiksati pa umešati šne a zatim i ocedjeno suvo groždje i kockice jabuke. Rasporediti u kalup obložen folijom, podmazan i posut brašnom pa peći na 200 C oko 30 min.da se uhvati korica. Kuglof kalup nije potrebno oblagati folijom već samo dobro podmazati i posuti brašnom. Predhodno u sredinu kolača zabosti čačkalicu, pa ako izadje suva, kolač je gotov. Ohladjeno izvaditi iz kalupa i ukloniti foliju. Posuti prah šećerom pa seći na šnite.
Нема коментара:
Постави коментар