уторак, 16. јун 2015.

BELI ČOKO KREM SA VIŠNJAMA

POTREBNO JE ZA 2-3 ČINIJICE
100 gr.bele čokolade
30 gr.butera
3 kašike mleka
2 belanca
100 ml.slatke pavlake
300 gr.višanja bez koštica
9 kašika šećera



PRIPREMA
Višnje dobro ocediti pa zašećeriti.

Na tiho otopiti  belu čokoladu sa buterom i mlekom (ili u mikrotalasnoj). Prohladiti pa umešati šne a zatim i šlag od slatke pavlake. Dobro sjediniti. Držati u frižideru da se krem stegne.

Na dno činijica za sladoled rasporediti po 2 kašike dobro ocedjenih zašećerenih višanja. Odozgo rasporediti krem pa posuti dobro ocedjenim višnjama. Sa komada bele čokolade izvadjenog iz frižidera, sastrugati malo čokolade pa posuti sa višnjama. Na sredinu našpricati malo čoko krema i ukrasiti višnjom na vrhu.

Нема коментара:

Постави коментар