понедељак, 15. јун 2015.

TORTA SA BANANAMA I PIŠKOTAMA

POTREBNO JE
 ZA KALUP PREČNIKA 26 cm.

750 gr.banana
500 gr.piškota
350 gr.krem sira (npr.ABC)
9 kašika šećera
3 kašike ruma
2  kesice želatina
200 ml.slatke pavlake
konzerva kompota od tropskog voća (350 gr.)
šlag

ENERGETSKA VREDNOST: 685 cal/100 gr.



PRIPREMA
Dobro izmiksati krem sir, šećer i rum da se šećer istopi i pretvori se u glatki krem.

Želatin rastvoriti u vodi po uputstvu sa pakovanja pa dodati u mlaku pavlaku i grejati na tiho sve dok se želatin skroz ne istopi, Dodati u krem od sira pa dobro izmiksati. Dodati banane seckane na kockice i izmrvljene piškote. Dobro sjediniti pa rasporediti u kalup. Držati u frižideru 12 sati.

Izvaditi iz kalupa pa ivice torte premazati šlagom. Na vrhu, uz rub torte našpricati šlag a na sredinu rasporediti dobro ocedjeno, iseckano tropsko voće ili voće po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар