POTREBNO JE
300 gr.rikota sira/sitnog sira
150 g.brašna
4 jaja
1 1/2 kašičica suvog kvasca
200 ml.mleka
paket zamrznutih višanja
8 kašika meda
20 gr.butera,so
3 kašičice gustina
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE: 290 cal.
Umutiti rikotu, brašno, mleko, suvi kvasac i žumanca. Umešati šne sa malo soli. Napraviti oko 7 debljih palačinki. Smesa je gusta i tako treba da bude. Ohladiti.
Staviti buter, odledjene višnje zajedno sa sokom i med da provri. Dodati gustin razredjen sa malo soka od višanja pa kuvati na tiho oko 5 min. odn.da se sos zgusne. Rashladiti pa ovime filovati palačinke ili redjati kao tortu sa sosom izmedju palačinki.
300 gr.rikota sira/sitnog sira
150 g.brašna
4 jaja
1 1/2 kašičica suvog kvasca
200 ml.mleka
paket zamrznutih višanja
8 kašika meda
20 gr.butera,so
3 kašičice gustina
ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE: 290 cal.
Umutiti rikotu, brašno, mleko, suvi kvasac i žumanca. Umešati šne sa malo soli. Napraviti oko 7 debljih palačinki. Smesa je gusta i tako treba da bude. Ohladiti.
Staviti buter, odledjene višnje zajedno sa sokom i med da provri. Dodati gustin razredjen sa malo soka od višanja pa kuvati na tiho oko 5 min. odn.da se sos zgusne. Rashladiti pa ovime filovati palačinke ili redjati kao tortu sa sosom izmedju palačinki.
Нема коментара:
Постави коментар