недеља, 17. мај 2015.

KROMPIR MUSAKA SA PEČURKAMA

POTREBNO JE:
7 srednjih blanširanih krompira
manji crni luk
so,biber
150 gr.šampinjona
100 gr.rendanog dimljenog kačkavalja
kašika kisele pavlake
oko 750 gr.gotove krem čorbe od pečuraka



PRIPREMA
Blanširani ohladjeni krompir iseći na kolutove. Začiniti.

U proprženi crni luk dodati pečurke, krupnije isečene u secku, pa izdinstati da ispari sva tečnost koju puste pečurke. Dodati začine i rendani kačkavalj pa dinstati da se kačkavalj istopi. U ohladjeno dodati kiselu pavlaku.

U podmazani sud redjati u slojevima krompir i po kašiku fila rasporedjenu preko krompira, kao musaku. Preliti krem čorbom da ogrezne pa peći na 230 C da se uhvati korica. Prohladjeno servirati.

Нема коментара:

Постави коментар