POTREBNO JE
1 kg.već pripremljenog mlevenog mesa za roštilj
čaša kisele pavlake (kajmak, krem sir...)
oko 200 gr.šnita pečenice (šunka, kulen...)
oko 200 gr.rendanog kačkavalja
ulje, so, biber
kašičica senfa
čen belog luka (nije neophodno)
kašičica brašna
kašika vode
komadić mrvljene kocke za supu
PRIPREMA
Na 2 veća parčeta podmazane folije, posute origanom, rastanjiti po 500 gr.mlevenog mesa. Premazati kiselom pavlakom (po 1/2 čaše na sveki rolat)) pomešanom sa senfom i solju. Posuti rendanim kačkavaljem pa preko rasporediti šnite pečenice. Posuti ostatkom rendanog kačkavalja. Urolati pa krajeve dobro stisnuti da fil ne ispada. Premazati uljem pa čvrsto uviti u foliju. Peći oko 1 sat na 220 C. Otvoriti foliju pa, uz povremeno prelivanje saftom, peći još oko 30 min.da se uhvati korica. Dok se hladi povremeno prelivati saftom. Ohladjeno seći na šnite i servirati uz prilog po izboru.
U saft od pečenja dodati manji rendani beli luk, brašno, vodu i komadić mrvljene kocke za supu pa kuvati na tiho, uz mešanje, da se zgusne. Ovo preliti preko šnita respoređenih na na tanjiru.
Нема коментара:
Постави коментар