четвртак, 23. април 2015.

FIORENTINSKA VEKNA

POTREBNO JE
400 gr.mlevenog mesa
100 gr.slanine
konzerva pelata
200 gr.šampinjona
kašika prezli
jaje, origano
žumance, bosiljak
so, biber
kašika crvenog vina
6 kašika ulja
100 gr.rendanog kačkavalja
kašika šećera
srednji crni luk
kašika brašna

ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE: 500 cal.


PRIPREMA
Pomešati mleveno meso, prezle, kockice slanine, jaje, žumance, rendani kačkavalj, ulje, so i biber. Sve dobro umesiti i ostaviti u frižideru da stoji 3 sata. Formirati veknu.

Nauljenu foliju posuti origanom pa na nju stviti veknu od mlevenog mesa. Zaliti mlazom ulja, čvrsto uviti u foliju pa peći 1 sat na 180 C uz povremeno prelivanje saftom. Ohladiti pa iseći na šnite. 

U proprženi sitno seckani crni luk dodati krupnije sečene šampinjone, so i biber. Dinstati uz povremeno mešanje dok ne ispari sva tečnost koju puste pečurke. Dodati seckani pelat i sok iz konzerve, crveno vino, brašno i šećer pa kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Dodati bosiljak pa preliti preko mesa serviranog na tanjire.



Нема коментара:

Постави коментар