субота, 25. април 2015.

RAMSTEK U KORI OD KAČKAVALJA

POTREBNO JE
1 1/2 kg.ramsteka
2 kašike ulja
2 kašike italijano začina
so,biber
2 čena rendanog belog luka
kašika vode
50 gr.prezli
150 gr.rendanog kačkavalja
2 jaja
kim, bosiljak
origano
ruzmarin




PRIPREMA
Meso (koristila sam 4 otkošćenae rozbratne) oprati, osušiti pa premazati mešavinom ulja, italijano začina, soli, bibera i rendanog belog luka. Zaliti mlazom ulja pa ostaviti da stoji u frižideru 12 sati. Kratko ispržiti da porumeni sa svih strana pa svaki komad mesa staviti na parče nauljene folije. Preliti mešavinom kašike ulja od prženja mesa i kašike vruće vode. Zatvoriti u foliju pa peći 2 sata na 180 C uz povremeno otvaranje i prelivanje saftom. Svako parče mesa prekriti delom mešavine prezli, rendanog kačkavalja, jaja, soli, bibera, kima, bosiljka, origana, ruzmarina i 2 kašike safta od pečenja mesa. Ponovo zatvoriti u foliju pa peći 1 sat na 120 C a zatim ostaviti u isključenoj rerni do upotrebe. Prilog po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар