POTREBNO JE ZA KALUP 30 cm.
250 gr.čokolade
80 gr.butera
7 jaja
100 gr.šećera
5 vaniln šećera
500 ml.pavlake
2 kesice želatina
250 gr.bele čokolade
ENERGETSKA VREDNOST:
490 cal./100 gr.
PRIPREMA
Na pari istopiti čokoladu i buter pa dodati u kremasto umućena 4 žumanca sa 50 gr.šećera i 2 vanilin šećera a zatim i 100 ml.pavlake. Dobro izmiksati pa umešati šne od 4 belanca+50 gr.šećera. Rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje i peći 40 min.na 180 C. Zajedno sa papirom izvaditi iz kalupa, ohladiti pa ukloniti papir.
Istopljenu belu čokoladu dodati u penasto umućena 3 jaja, 3 vanilin šećera i 50 gr.šećera pa dobro umutiti. Postepeno dodavati želatin rastvoren po uputstvu sa pakovanja a zatim umešati šlag od 400 ml.pavlake.
Koru vratiti u kalup pa odozgo rasporediti krem. Držati u frižideru 6 sati pre serviranja. Posuti čoko mrvicama.
250 gr.čokolade
80 gr.butera
7 jaja
100 gr.šećera
5 vaniln šećera
500 ml.pavlake
2 kesice želatina
250 gr.bele čokolade
ENERGETSKA VREDNOST:
490 cal./100 gr.
PRIPREMA
Na pari istopiti čokoladu i buter pa dodati u kremasto umućena 4 žumanca sa 50 gr.šećera i 2 vanilin šećera a zatim i 100 ml.pavlake. Dobro izmiksati pa umešati šne od 4 belanca+50 gr.šećera. Rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje i peći 40 min.na 180 C. Zajedno sa papirom izvaditi iz kalupa, ohladiti pa ukloniti papir.
Istopljenu belu čokoladu dodati u penasto umućena 3 jaja, 3 vanilin šećera i 50 gr.šećera pa dobro umutiti. Postepeno dodavati želatin rastvoren po uputstvu sa pakovanja a zatim umešati šlag od 400 ml.pavlake.
Koru vratiti u kalup pa odozgo rasporediti krem. Držati u frižideru 6 sati pre serviranja. Posuti čoko mrvicama.
Нема коментара:
Постави коментар