POTREBNO JE
100 gr.suvog grožđa
2 kašike ruma
300 gr.brašna
100 ml.pavlake
400 ml.mleka
prstohvat soli
2 kašičice cimeta
6 jaja
100 gr.badema
2 vanilin šećera
2 srednje nakisele rendane jabuke
kašičica smeđeg šećera
50 gr.seckane čokolade
buter
PRIPREMA
Suvo grožđe držati u rumu da omekne.
Pomešati brašno, pavlaku, mleko, so i cimet. Uz miksovanje dodavati žumanca jedno po jedno. Ostaviti da stoji na toplom 30 min. Dodati ocedjeno suvo groždje, mlevene bademe i šne od belanaca umućen sa vanilin šećerom. Testo treba da bude gusto. Na buteru ispeći deblje palačinke.
Urolati palačinke pa iseći na tračice. Pomešati sa rendanim jabukama pomešanim sa smedjim šećerom. Na tiho grejati 15 min.da se šećer istopi i sve dobro sjedini.
Servirati prohladjeno uz seckanu čokoladu.
ENERGETSKA VREDNOST: 760 cal/100 gr.
100 gr.suvog grožđa
2 kašike ruma
300 gr.brašna
100 ml.pavlake
400 ml.mleka
prstohvat soli
2 kašičice cimeta
6 jaja
100 gr.badema
2 vanilin šećera
2 srednje nakisele rendane jabuke
kašičica smeđeg šećera
50 gr.seckane čokolade
buter
PRIPREMA
Suvo grožđe držati u rumu da omekne.
Pomešati brašno, pavlaku, mleko, so i cimet. Uz miksovanje dodavati žumanca jedno po jedno. Ostaviti da stoji na toplom 30 min. Dodati ocedjeno suvo groždje, mlevene bademe i šne od belanaca umućen sa vanilin šećerom. Testo treba da bude gusto. Na buteru ispeći deblje palačinke.
Urolati palačinke pa iseći na tračice. Pomešati sa rendanim jabukama pomešanim sa smedjim šećerom. Na tiho grejati 15 min.da se šećer istopi i sve dobro sjedini.
Servirati prohladjeno uz seckanu čokoladu.
ENERGETSKA VREDNOST: 760 cal/100 gr.
Нема коментара:
Постави коментар