субота, 11. април 2015.

DŽEM TORTA


POTREBNO JE ZA KALUP 26 cm.
piškote
džem
malo tople vode
kesica želatina
5 kašika šećera
200 gr.rikote
200 gr.maskarponea
200 gr.voća po izboru
200 gr.džema
200 ml.pavlake
jaka kafa



PRIPREMA
Piškote umakati u kafu pa ređati na dno kalupa. Premazati debljim slojem džema rastvoren sa malo tople vode.

Umutiti maskarpone, rikutu, šećer i 200 gr.džema. Dodati želatin rastvoren po uputstvu sa pakovanja, šlag od pavlake i voće po izboru. Rasporediti krem preko piškota sa džemom.

Odozgo rasporediti piškote umočene u kafu pa premazati slojem džema rastvorenog sa malo tople vode. Dobro rashladiti.

ENERGETSKA VREDNOST: 440 cal./100 gr.

Нема коментара:

Постави коментар