субота, 3. јануар 2015.

MARINIRANI RAŽNIĆI SA KIKIRIKI SOSOM (170 cal./kom.)

POTREBNO JE:
500 gr.ćuretine/piletine
čen rendanog belog luka
sok od 1 limuna
7 kašika soja sosa
kašičica meda
50 gr.seckanog pečenog slanog kikirikija
80 ml.belog vina
100 gr.kikiriki butera
100 gr.kockica slanine
istopljeni buter



PRIPREMA
Pomešati rendani beli luk, limun sok, 3 kašike soja sosa i med. Piletinu iseći na tračice pa ih držati u ovoj marinadi više od 1 sat poklopljeno u frižideru.Tračice urolati pa ih redjati na štapiće za ražnjiće naizmenično sa kockicama slanine. Drvene štapiće držati potopljene u vodi par minuta radi lakšeg nizanja i skidanja ražnjića. Peći na roštilju na 220 C oko 10-ak min.uz povremeno premazivanje istopljenim buterom.

Pomešati seckani kikiriki, kikiriki buter, 4 kašike soja sosa i belo vino i servirati uz ražnjiće. 

Нема коментара:

Постави коментар