недеља, 4. јануар 2015.

ĆUFTE OD KARFIOLA

POTREBNO JE:
600 gr. karfiola
60 gr.rendanog kačkavalja
jaje
prezle
so, biber
3 kašike dobro ispranog, seckanog kapara
2 čena rendanog belog luka
supa



PRIPREMA
Cvetiće karfiola skuvati u supi, preliti hladnom vodom. Ocediti i ispasirati da bude kao pire a zatim začiniti. Smesu dodatno pritisnuti da izadje sva tečnost iz pirea jer treba du bude suva. Rendani beli luk kratko propržiti na tiho, na kašičici ulja pa kad pusti miris procediti. Ulje dodati u karfiol a gustiš baciti.U prohladjeno dodati jaje, rendani kačkavalj, kapar i najmanje 5 kašika prezli. Smesa treba da bude čvrsta i suva, jer će se raspadati tokom pečenja. Pokriveno držati u frižideru 1 sat. Formirati ćufte, uvaljati u mešavinu prezli i soli pa peći na ulju da porumeni sa svih strana. 

Нема коментара:

Постави коментар