POTREBNO JE:
100 ml.pavlake za kuvanje
2 žumanca
50 gr.butera
40 gr.brašna
400 ml.mleka
so, biber
šaka rendanog kačkavalja
400 gr.taljatela/najširih rezanaca
PRIPREMA:
Umutiti pavlaku za kuvanje i žumanca pa kuvati na srednjoj temperaturi uz mešanje, da se zgusne.
Od butera, brašna i mleka skuvati bešamel na srednjoj temperaturi, uz mešanje. U vruće dodati so, biber, rendani kačkavalj i sos od pavlake.
Skuvane taljatele/široke rezance dobro ocediti, zaliti mlazom ulja pa rasporediti u tanjire. Preliti toplim sosom.
100 ml.pavlake za kuvanje
2 žumanca
50 gr.butera
40 gr.brašna
400 ml.mleka
so, biber
šaka rendanog kačkavalja
400 gr.taljatela/najširih rezanaca
PRIPREMA:
Umutiti pavlaku za kuvanje i žumanca pa kuvati na srednjoj temperaturi uz mešanje, da se zgusne.
Od butera, brašna i mleka skuvati bešamel na srednjoj temperaturi, uz mešanje. U vruće dodati so, biber, rendani kačkavalj i sos od pavlake.
Skuvane taljatele/široke rezance dobro ocediti, zaliti mlazom ulja pa rasporediti u tanjire. Preliti toplim sosom.
Нема коментара:
Постави коментар