среда, 20. април 2016.

PIRINAČ SA MORSKIM PLODOVIMA

POTREBNO JE:
300 gr.pirinča dugog zrna
300 gr.morskih plodova
100 ml.belog vina
veći crni luk
ruzmarin
800 ml.supe od povrća
50 gr.butera
so, biber
1 čen belog luka



ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE:
360 cal.

PRIPREMA:
Pirinač dobro isprati pa zaliti vrućom vodom da stoji 1 sat. Procediti i ponovo isprati.

U prodinstani seckani crni luk dodati pirinač pa pržiti oko 1 min. Zaliti belim vinom pa dinstati poklopljeno dok pirinač ne upije svu tečnost. Postepeno dodavati po malo supe kad pirinač upije predhodno sipanu količinu. Kad je gotovo dodati buter i dobro izmešati. Zatim, dodati malo soli, bibera, ruzmarina, rendani beli luk i skuvane, oceđene i začinjene morske plodove. Sve dobro promešati pa ostaviti poklopljeno oko 15-ak min.da se prohladi.




Нема коментара:

Постави коментар