четвртак, 21. април 2016.

PITA SA VIŠNJAMA I ORASIMA

POTREBNO JE:
500 gr.kora za pitu
3 jaja
250 ml.pavlake za kuvanje
kesica praška za pecivo
14 kašika šećera
3 kašike ulja
600 gr.višanja bez koštica
150 gr.seckanih oraha
2 kašičice cimeta
2 kesice vanilin šećera
250 ml.vode



PRIPREMA:
PREMAZ: Umutiti jaja, pavlaku za kuvanje, prašak za pecivo, 4 kašike šećera i ulje.

FIL: U odleđene, dobro oceđene višnje dodati 5 kašika šećera, seckane orahe, cimet i vanilin šećer.

PRELIV: Prokuvati vodu i 5 kašika šećera. Ohladiti.

3 kore namazane premazom ređati jednu na drugu. Na treću koru rasporediti malo fila pa urolati. Na isti način napraviti rolne od ostatka kora. Rolne ređati u podmazani pleh jednu uz drugu pa preliti mešavinom ostatka premaza i fila. Pokriveno folijom peći oko 30 min.na 200 C. Ukloniti foliju pa peći još 10-ak min.da dobije koricu. Izvaditi iz rerne pa vruću pitu iseći na parčad željene veličine. Zaliti ohlađenim prerlivom, pokriti i ostaviti da se ohladi. 

Нема коментара:

Постави коментар