среда, 30. март 2016.

PRELIV ZA MESO, RIBU ILI GRILOVANO POVRĆE

POTREBNO JE (za teglicu od 400 ml.):
2 rovito skuvana žumanca
250 ml.ulja
4 kašike jogurta
so
1/2 kašičice senfa
sok od 2 limuna srednje veličine
kašičica suve mirođije
veći čen rendanog belog luka
10 sitno seckanih zelenih maslina bez koštica
100 gr.rendanog kačkavalja
kašika kandirane limun kore

ENERGETSKA VREDNOST: 400 cal./100 ml.



PRIPREMA:
Dobro umutiti ohlađena rovito skuvana žumanca pa postepeno, uz miksovanje, dodavati ulje, jogurt, so, senf i limun sok. Miksovati dok smesa ne postane kremasta kao majonez. Umešati suvu mirođiju, rendani beli luk, seckane zelene masline, rendani kačkavalj i kandiranu limun koru. Dobro sjediniti i ohladiti.

Нема коментара:

Постави коментар