недеља, 20. март 2016.

ČOKO ROLAT

POTREBNO JE:
4 belanca sobne temperature
10 kašika prah šećera
500 gr.mlevenih oraha
200 gr.crne gorke čokolade
200 gr.bele čokolade za kuvanje
2 kašičice cimeta



PRIPREMA:
U šne od 2 belanca i 5 kašika prah šećera umešati 250 gr.mlevenih oraha, kašičicu cimeta i istopljenu crnu čokoladu. Dobro umesiti. Veće parče folije podmazati pa na njoj od testa razvući koru debljine oko 1/2 prsta.

Na isti način od ostatka namirnica formirati drugu koru sa istopljenom belom čokoladom, istih dimenzija,

Preko crne kore staviti belu koru (ili obrnuto) pa urolati i čvrsto uviti u foliju. Držati u frižideru 12 sati. Ukloniti foliju pa iseći na šnite. Držati u frižideru do serviranja.

Нема коментара:

Постави коментар