четвртак, 17. децембар 2015.

POSNA RUSKA SALATA

POTREBNO JE:
Kesa zlatne mešavine povrća
8 srednjih krastavčića
2 čena belog luka
so, biber
kašičica vegete
5 kašika soja brašna
kašika senfa
sok od 1 1/2 limuna
oko 1 1/2 čaše vode
1 veći krompir
kašičica šećera
kašičica suve mirođije
1 srednji crni luk



PRIPREMA:
Hrskavo skuvati povrće pa u ohlađeno dodati seckane krastavčiće, rendani beli luk, sitno seckan crni luk, so, biber, vegetu, mirođiju i kockice skuvanog prohlađenog krompira.

Soja brašno pomešati sa hladnom vodom tako da bude gustine kao za palačinke a zatim na tiho kuvati uz povremeno mešanje dok ne postane kašasta smesa. Ohladiti pa dodati senf, limun sok, šećer, vegetu i biber. Dobro izmiksati pa pomešati sa ohlađenbim povrćem. Ohladiti.

Нема коментара:

Постави коментар