понедељак, 16. новембар 2015.

PITA SA MESOM

POTREBNO JE ZA PLEH OD ŠPORETA:
1 kg.kora za pitu
600 gr.crnog luka
so, biber
1 kg.mešanog mlevenog mesa
2 kašičice sušenog ruzmarina
200 gr.rendanog kačkavalja
8 jaja
4 čaše milerama (720 ml.)
1/2 šolje kisele vode
1/2 šolje ulja



PRIPREMA:
Propržiti seckani crni luk pa začiniti po ukusu. Dodati mleveno meso, so, biber i malo vode pa na tiho dinstati dok sva tečnost ne ispari. Dodati suvi ruzmarin i rendani kačkavalj pa ohladiti. Umutiti jaja, mileram i so pa sjediniti sa mesom.

Pomešati kiselu vodu i ulje pa ovime, četkicom, premazivati po 2 kore. Na drugu koru rasporediti 2 klutlače fila. Presaviti na pola pa rasporediti kutlaču fila pa ponovo presaviti a zatim još jednom. Na isti način filovati ostale kore dok se sav materijal ne potroši. Redjati ovako pripremljene kore u dobro podmazan pleh od šporeta u 2 sloja. Ostatak fila pomešati sa ostatkom mešavine ulja i kisele vode pa preliti preko pite. Peći oko 30 min.na 200 C da porumeni. Izvaditi iz rerne i odmah prektiti vlažnom krpom. Kad se ohladi, seći na kocke.

2 коментара: