петак, 18. септембар 2015.

PARADAJZ PUNJEN DIMLJENOM PILETINOM

POTREBNO JE:
1 kg. dimljene piletine
8 paradajza srednje veličine
kašika prezli
so, biber
2 1/2 čaše kisele pavlake
kašičica suvog bosiljka
1/2 kašičice kima
8 kašičica ulja



PRIPREMA:
Opranom i osušenom paradajzu odstraniti vrh, izdubiti, posoliti iznutra pa okrenutog ostaviti da se ocedi. 

Dimljenu piletinu otkostiti, iseckati i kuvati 30 min. Procediti i ohladiti. Pomešati sa prezlama, kiselom pavlakom, bosiljkom, kimom i biberom. Ovime napuniti paradajz pa ostaviti u frižideru 3 sata. Poredjati ih u podmazan sud pa svaki preliti sa po kašičicom ulja. Peći 30 min.na 180 C.

Na ovaj način uvek pripremam ovo ukusno jelo. Danas sam htela da napravim nešto drugačije pa napunjeni paradajz nisam pekla već sam ga odmah stavila u frižider i dobro rashladila. Obe varijante (i pečeno i nepečeno) su veoma ukusne, svaka na svoj način. 

Pošto uvek dajem prednost povrću koje ne mora termički da se obradjuje (ili je potrebna veoma kratka termička obrada), onda znate da mi se ova današnja varijanta više dopada.


Нема коментара:

Постави коментар