уторак, 18. август 2015.

MUSLI TORTA

POTREBNO JE (za kalup prečnika 26 cm.)
2 jaja
10 kašika šećera
2 kašike tople vode
40 gr.brašna
40 gr.gustina+1 kašika
1 1/2 kašičica praška a pecivo
1 1/2 kašičica kakaoa
4 kesice pudinga sa ukusom kafe/vanile
800 ml.mleka
200 gr.tropik muslija
125 gr.butera
300 ml.pavlake
2 šlag fix-a
šarene čoko mrvice

ENERGETSKA VRENOST: 320 cal./100 gr.



Umutiti žumanca sa toplom vodom i 2 kašike šećera. Dodati šne pa umešati mešavinu brašna, 40 gr.gustina, praška za pecivo i kakaoa. Peći u kalupu prekrivenom papirom oko 20 min.na 180 C. Proveriti čačkalicom da li je gotovo. Izvaditi iz kalupa, ohladiti, ukloniti papir pa koru vratiti u kalup.

Od pudinga, 8 kašika šećera, kašike gustina i mleka skuvati krem prema uputstvu sa pakovanja.
U mlak krem dodati musli a kad se potpuno ohladi umiksati umućeni buter.

Pavlaku, šećer po želji i šlag fix umutiti u švrst šlag.

Preko kore u kalupu rasporediti krem. Odozgo šlag posut šarenim čoko mrvicama. Dobro ohladiti.






Нема коментара:

Постави коментар