среда, 19. август 2015.

KARE U SLANINI SA SUVIM KAJSIJAMA

POTREBNO JE:
18 suvih kajsija
2 kašičice šećera
2 kašike kandirane kore narandže
sok od 2 pomorandže
prstohvat suve majčine dušice
1 kg.karea
8 šnita slanine
2 kašike istopljenog butera
so, biber
kari
djumbir prah
kim
suvi ruzmarin

ENERGENTSKA VREDNOST PORCIJE: 440 cal.



PRIPREMA:
Suve kajsije potopiti u hladnu vodu da odstoje i nabubre. Ocediti, krupnije iseći pa pomešati sa šećerom, kandiranom korom narandže, sokom od pomorandže i majčinom dušicom. Rasporediti u pleh obložen papirom pa peći 40 min.na 100 C. Držati na toplom do upotrebe.

Kare očistiti od viška kože i žilica, oprati, osušiti, premazati sa malo ulja pa začiniti mešavinom soli, bibera, karija, djumbir praha, kima i ruzmarina. Po želji začine dobro umasirati u meso. Ostaviti da stoji pokriveno u frižideru ok 3 sata.

Sa šnita slanine ukloniti kožu pa ih poredjati na dasku jednu uz drugu tako da da se mestimično prekalapaju formirajući pravougaonik dužine iste kao i komad mesa. Na sredinu staviti meso pa ga obaviti slaninom.

Meso staviti u vatrostalnu posudu na čijem dnu je istopljeni buter. Peći 20 min.na 200 C. Izvaditi iz rerne, preliti saftom pa peći 1 sat na 180 C uz povremeno prelivanje saftom. Izvaditi meso iz suda, uviti u foliju i ostaviti da se ohladi. Ukloniti foliju, iseći na šnite pa servirati uz suve kajsije.



Нема коментара:

Постави коментар