понедељак, 4. мај 2015.

ZAPEČENE PALAČINKE SA MLEVENIM MESOM

POTREBNO JE
oko 20 palačinki
srednji crni luk
250 gr.mlevenog mešanog mesa
so, biber
kari, kim
vegeta
1/2 čaše kisele pavlake
3 kašike brašna
750 ml.supe





PRIPREMA
Ispeći deblje palačinke i ohladiti.

U 1/2 proprženog, začinjenog crnog luka dodati mleveno meso pa dinstati uz dodavanje vode dok tečnost ne ispari. Dodati začine i kiselu pavlaku umućenu sa prstohvatom soli pa ohladiti.

U 1/2 proprženog crnog luka dodati brašno i postepeno supu. Kuvati na tiho uz mešanje sve dok sos ne bude malo gušći nego testo za palačinke.

Na svaku palačinku stavljati po 1/2 kašike fila, urolati pa redjati u podmazani vatrostalni sud, dimenzija 23x33 cm.jednu uz drugu. Ako ostane mesa, posuti ga preko palačinki. Zaliti sosom da bude u ravni sa palačinkama pa peći 1 sat na 200 C da se sos zgusne.

Нема коментара:

Постави коментар