понедељак, 20. април 2015.

OSLIĆ FILETI U UMAKU 0D KAPARA

POTREBNO JE
600 gr.oslić fileta
čen belog luka
kutlača supe
so, biber
3 kašike belog vina
limun sok
limun kora/kašičica kandirane limun kore
kašika brašna
kašičica kapara
2 fileta inćuna/2 kom.sardine iz konzerve
5 kašika maslinovog ulja
250 ml.vruće vode
1/4 izmrvljene kocke za supu

ENERGETSKA VREDNOST PORCIJE: 230 cal.



PRIPREMA
Napraviti marinadu od rendanog belog luka, supe, soli, bibera, limun soka, kandirane limun kore, izgnječenih fileta inćuna ili dobro ocedjene i izgnječene sardine iz konzerve i maslinovog ulja. U ovome marinirati filete 1 sat. Ocediti od marinade i ispržiti. Izvaditi iz ulja i držati poklopljeno na toplom.

Razmutiti brašno sa delom ulja od pečenja fileta pa dodati vruću vodu, belo vino, sačuvanu marinadu, sitno seckani kapar i izmrvljenu kocku za supu. Dobro izmešati pa kuvati uz mešanje, da se zgusne. Ako vam se sos učini suviše gust dodati još vruće vode. Filete servirati na tanjir i preliti sosom.




Нема коментара:

Постави коментар