субота, 17. јануар 2015.

TORTA OD OVSENIH PAHULJICA

                                               POTREBNO JE ZA KALUP PREČNIKA 22 cm.
250 gr.ovsenih pahuljica
2 jaja
2 kašike šećera
sok od 1 limuna
3 rendane jabuke
400 ml.slatke pavlake
100 gr.integralnog brašna
2 kašičice suvog kvasca
3 kašike mlevenog badema
kašičica cimeta
100 gr. suvog groždja predhodno odstojalog u vodi i ocedjenog
2 kašike džema po izboru





PRIPREMA
Kalup podmazati pa obložiti tankim slojem ovsenih pahuljica. Umutiti žumanca, šećer i 200 ml.slatke pavlake do kremaste smese. Dodati ostatak ovsenih pahuljica, rendane jabuke, cimet, limun sok, integralno brašno, suvi kvasac, mlevene bademe, ocedjeno suvo groždje. Dobro izmešati pa umešati sneg od belanaca. Rasporediti u pripremljeni kalup pa peći 30 min.na 180 C. Ohladiti, izvaditi iz kalupa pa premazati šlagom umućenim od 200 ml.pavlake u koji je umiksan džem.

Нема коментара:

Постави коментар