понедељак, 12. јануар 2015.

LOVAČKE ŠNICLE

POTREBNO JE:
500 gr.pilećeg belog mesa sečenog na šnicle
1 1/2 kašičica vegete
prstohvat bibera
prstohvat ruzmarina
prstohvat karija
prstohvat kima
prstohvat slatke aleve paprike
manji seckani crni luk
2 kašike brašna
500 ml.vode
50 ml.kisele pavlake (1/4 čaše)
1/2 kašičice senfa
1/2 kašičice mariniranog rena



PRIPREMA
Sve začine pomešati. Belo meso oprati, osušiti, blago istucati pa začiniti i ostaviti u frižideru da stoji oko 1 sat. Ostatak začina umutiti sa kiselom pavlakom, senfom i mariniranim renom.

Šnicle ispržiti i izvaditi iz ulja pa ostaviti na toplom. U to ulje dodati seckani crni luk i malo vode pa izdinstati da sva tečnost ispari. Dodati brašno a zatim postepeno vodu pa kuvati uz mešanje da se zgusne. Ukoliko je suviše gusto, dodati još vode do željene gustine. Umešati smesu sa kiselom pavlakom i dobro sjediniti. Dodati šnicle zajedno sa sokom koji su pustile. Poklopiti pa ostaviti na isključenoj ringli.

Нема коментара:

Постави коментар